Endüstriyel yaş boyama hemen hemen tüm yüzeylere uygulanabilen, estetik bir yüzey görünümü sunan, profesyonel bir kaplama tekniğidir. Püskürtme yöntemi ile uygulanan yaş boyama, farklı yüzey türlerinden çeşitli renk varyasyonlarına ve çok küçük boyutlu nesnelerden büyük boyutlu ekipman ve prototiplere kadar geniş bir kullanım imkanı sunar.
Yüksek performanslı endüstriyel yaş boyama sistemlerimizle, polimer kaplamalarımızla, astarlar ve yağlayıcı filmlerimizle hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edebilirsiniz. Endüstriyel yaş boyama işlemi, kumlama işlemini müteakip uygulandığında çok daha verimlidir.
Endüstriyel yaş boyama, bileşenleri, yapıları, imalat parçalarını, prototipleri ve çeşitli malzeme türlerini estetik olarak geliştirmenin en etkili yollarından birisidir. Yaş boyama işlemiyle işlenen malzemeler arasında plastik, ahşap, metal, çelik, alüminyum ve demir bulunur. Tutarlı, verimli ve kaliteli sonuçlar için etkinliği kanıtlanmıştır. İki parçalı epoksi boyalar, lateks, akrilik, poliüretan ve çok bileşenli cilalar gibi standart spesifikasyonlara ek olarak müşterilerin tercih ettiği ürünlerin püskürtme boya ile uygulanmasıdır.
Desen Kimya Metal Kumlama ve Yaş Boyama olarak boyama işlemlerinde elektrostatik teknoloji kullanıyoruz. Elektrostatik boyama teknolojisi, geleneksel havalı püskürtme ve HVLP tabancalarına göre üç belirgin avantaja sahiptir:
Elektrostatik püskürtücüler, çabuk kuruyan kusursuz ve dayanıklı bir yüzey oluşturur. Fırçalar, rulolar ve diğer püskürtücü türlerinin aksine, köşelere, yarıklara ve yüzeylerin arka taraflarına da ulaşabilirler. Bu, özellikle boru şeklindeki ürünler püskürtülürken üretim süresini azaltır.
Uçucu organik bileşikler (VOC), boyalarda bulunan kimyasallardır. Elektrostatik boyama uygulama işlemi sırasında VOC'ler buharlaşır ve gaz olarak havaya salınır. Bu da daha düşük emisyon değerlerinin ortaya çıkmasını sağlar. Sonuç olarak daha çevrecidir.
Elektrostatik endüstriyel boyama işlemleri, %90'a varan yüksek aktarım verimliliğine sahiptir ve bu da şu maliyetlerden tasarruf edilmesini sağlar:
Geleneksel püskürtücülerin aksine elektrostatik püskürtücüler, boya parçacıklarını atomize etmek için hava basıncına ihtiyaç duymazlar.
Elektrostatik boyama uygulaması, negatif yüklü parçacıkların pozitif yüklü parçacıkları çekmesine ve pozitif yüklü parçacıkların pozitif yüklü parçacıkları itmesi prensibine dayanır. Püskürtme memesi içindeki pozitif yüklü bir iyon, boya parçacıklarını yükler. Bu parçacıkların hepsinin pozitif bir yükü olduğundan, birbirlerini iterler ve parçalanırlar. Dolayısıyla eşit şekilde kaplanan yüzeyler ile sonuçlanır.
Elektrostatik boyamanın manyetik etkisi de vardır. İş parçasının negatif yükü, boya parçacıklarının pozitif yükünü tüm yüzeyi boyunca çeker. Belirli bir derinliğe kadar kaplandığında, negatif yük çok zayıf olduğu için iş parçası boya partiküllerini çekmeyi durdurur. Bu sayede eşit bir bitiş elde edilir.